Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μη πεθάνεις τώρα ρε!


Τι σου ζητάνε ρε;; 
Να μείνεις ζωντανός!!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους,
τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα !!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων,
νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων !!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο !!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς",
που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό !!  Τώρα που έχουμε..πλεονάσματα..

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να μείνεις ζωντανός !!
Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super
ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!!
Να φαρμακώνεσαι με γεννόσημα !!
Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο !!

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να πάψεις νάσαι μίζερος!! Γκρινιάρης!!
Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο
αγώνα που δίνει!!
Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!!
Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.
Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!!

Μη πεθάνεις τώρα!!
Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!!
Και οι εκλογές!!
Μείνε ζωντανός...
Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι,
η κυβερνητική Συμμορία!!
Τότε...άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις
δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!!
Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω
κι εφτά σπόρους σουσάμι...
.......................................

Είσαι ζωντανός ρε!! Ακόμα!!
Δώσε τη δική σου απάντηση στους ξενόδουλους
"κυβερνήτες". Στα άπληστα Αφεντικά.

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου.
Γκρέμισε τους.
ΤΩΡΑ. 
Αύριο θάναι αργά. Θάχεις πεθάνει... 
 
 
 
 
 

Το μυστικό που πήρε μαζί του ο Μωάμεθ Πορθητής


του Νίκου Χειλαδάκη


Ενώ στην Τουρκία σπάει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων η κινηματογραφική επιτυχία, «Φατίχ 1453», η οποία όμως έχει κατηγορηθεί ακόμα και από Τούρκους ιστορικούς για μεγάλες ιστορικές ανακρίβειες, άνοιξε για άλλη μια φορά σε δημόσια συζήτηση το ζήτημα του τάφου του Μωάμεθ του Πορθητή και όλων των πιθανών μυστηρίων που κρύβονται εκεί και τα οποία για πολλούς αποτελούν μεγάλο ταμπού για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας.


Σε μια σημαντική συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στις 15 Απριλίου 2012, ο Τούρκος συγγραφέας, Ahmet Ümit, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τον τίτλο, «Να σκοτώσεις τον Σουλτάνο», ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή, δηλώνει ότι υπάρχει ανάγκη να ανοιχτεί επιτέλους ο τάφος του για να ερευνηθεί τι ακριβώς έγινε με τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, «Σκοτώνοντας τον Σουλτάνο», ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατά πάσα πιθανότητα δεν πέθανε με φυσιολογικό τρόπο, αλλά δηλητηριάστηκε. Το γεγονός αυτό για τον Ahmet Ümit έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί αν αποδειχτεί ότι έγινε έτσι, τότε, όπως υποστήριξε ο Τούρκος συγγραφέας, θα καταρρεύσει ένα μεγάλο ταμπού για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας. Μάλιστα ο Ahmet Ümit χαρακτήρισε «ιστορικό λεκέ» τον δηλητηριασμό του Φατίχ και δεν δίστασε να ζητήσει ακόμα και ιστολογική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική αιτία θανάτου του.

Να σημειωθεί ότι ο τάφος του Μωάμεθ του Πορθητή κρατείται ερμητικά κλειστός καθώς στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει έντονες φήμες ότι αν ανοιχτεί θα αποκαλυφτεί ότι ο Φατίχ, τουλάχιστον στο τέλος της ζωής του, είχε ασπαστεί την Ορθοδοξία και ίσως γι’ αυτόν τον λόγο τον είχαν δηλητηριάσει. Ο πρώτος που μίλησε αποκαλυπτικά για το θέμα αυτό ήταν ένας μεγάλος Τούρκος πολιτικός και ποιητής, ο Γιαχία Κεμάλ Μπεγιατλί και το γεγονός αυτό αναφέρει ο Τούρκος συγγραφέας, Ρεσάτ Εκρέμ Κότσού στο βιβλίο του, «Οθωμανοί ηγεμόνες». Η απαγορευμένη αυτή μαρτυρία είναι άκρως αποκαλυπτική για την πραγματική θρησκευτική ταυτότητα του μεγάλου Φατίχ των Οθωμανών, του Μωάμεθ του Πορθητή. 

Γράφει λοιπόν το βιβλίο: 

«Την εποχή του Αμπντούλ Χαμίτ του Β΄, στις αρχές του εικοστού αιώνα, είχε σπάσει ένας μεγάλος αγωγός νερού στη συνοικία του μεγάλου τεμένους του Πορθητού, το Φατίχ. Το Φατίχ είχε οικοδομηθεί μεταξύ των ετών 1463 και 1470, πάνω στα ερείπια της κατεδαφισμένης από τους Οθωμανούς εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων, κάτω από την οποία βρίσκονται θαμμένοι πολλοί βυζαντινοί βασιλείς. Στην εκκλησία αυτή ο Γεννάδιος είχε εγκαταστήσει το Πατριαρχείο κατόπιν άδειας του Μωάμεθ μετά την άλωση. Το 1454 ο Πατριάρχης εγκατέλειψε οικιοθελώς την εκκλησία, επειδή μέσα σε αυτή είχε βρεθεί το πτώμα ενός Τούρκου και φοβήθηκε μήπως κατηγορηθούν οι Έλληνες για το έγκλημα. Την κατασκευή του τζαμιού είχε αναλάβει ο Έλληνας αρχιτέκτονας, Χριστόδουλος, που φρόντισε όμως να διατηρήσει τα θεμέλια της κατεδαφισμένης εκκλησίας. Κατά την επισκευή όμως του χαλασμένου αγωγού, ο Αμπντούλ Χαμίτ έδωσε εντολή να ανοιχτεί ο τάφος του Μωάμεθ που βρίσκονταν δίπλα στο τζαμί, για να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές και να επισκευαστούν. Ο τάφος λοιπόν ανοίχτηκε και σε βάθος τριών μέτρων βρέθηκε μια σιδερένια καταπακτή από όπου μια πέτρινη σκάλα οδηγούσε στην υπόγεια αίθουσα της βυζαντινής εκκλησίας. Εκεί βρέθηκε ο μαρμάρινος τάφος που βρίσκονταν το ταριχευμένο πτώμα του Μωάμεθ, ολόιδιο με το πορτρέτο που είχε φιλοτεχνήσει ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι, πέντε μήνες πριν από τον θάνατο του Πορθητή. Το γεγονός αυτό και μόνο για πολλούς αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Μωάμεθ θέλησε να ταφεί σαν χριστιανός και βυζαντινός βασιλιάς, εν μέσω των άλλων βυζαντινών αυτοκρατόρων».


Ο σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ, που για λόγους πολιτικούς την εποχή εκείνη είχε εγκαταλείψει το μπεκτασισμό, (δηλαδή το αιρετικό Ισλάμ), τον οποίο ακολουθούσε και ασπάστηκε τον σουνιτισμό, δηλαδή το ορθόδοξο Ισλάμ, κυριεύτηκε από πανικό και έδωσε εντολή να σφραγιστεί αμέσως ο τάφος του Μωάμεθ. Τα παραπάνω συνέβησαν πριν από το 1908 και έκτοτε ο τάφος του Μωάμεθ δεν ξανάνοιξε. Γι’ αυτό και σήμερα είναι αδύνατο να αποδειχτεί αυτή η μαρτυρία του Μπεγιατλί. Αποτελεί όμως μαρτυρία επιφανούς Τούρκου, η οποία δεν εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες και δεν είχε λόγους να παρουσιάζει τον Μωάμεθ Χριστιανό. Σήμερα το μέρος εκείνο είναι απαγορευμένο και δεν επιτρέπεται σε κανένα, είτε αρχαιολόγο είτε θρησκευτικό αρχηγό να το πλησιάσει, επιτείνοντας έτσι το μυστήριο για τους βυζαντινούς βασιλικούς τάφους αλλά και για τους τάφους των σουλτάνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Είναι γεγονός ότι παρόμοιες με αυτήν μαρτυρίες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς στην Τουρκία, αλλά χωρίς να δοθούν για ευνόητους λόγους μεγάλη έκταση. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι στις 19 Δεκεμβρίου 1996, το εβδομαδιαίο περιοδικό, μεγάλης κυκλοφορίας, στην Τουρκία, «Ακτουέλ», του συγκροτήματος της γνωστής εφημερίδας, «Σαμπάχ», είχε κυκλοφορήσει με τον εξής εντυπωσιακό τίτλο: «Ο Πορθητής ήταν Χριστιανός;» και από κάτω είχε τον υπότιτλο: «Οι ιστορικοί δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να λύσουν αυτό το μυστήριο, 540 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Φατίχ».




conspiracyfeeds

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης : Μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα


Τα συν και τα πλην των μεθόδων, με τις οποίες ζεσταίνουμε τις κατοικίες μας - Αναλυτική σύγκριση

   Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης : Μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα 

του Γιώργου Λαμπίρη.
 
Όπως τα περισσότερα αντικείμενα – προϊόντα ανθρώπινης δημιουργίας –, έτσι και οι...εναλλακτικές πηγές ενέργειας έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, που πραγματοποιούμε, αναζητήσαμε να βρούμε τους λόγους, για τους οποίους κάποιος θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο, που ζεσταίνει το χώρο του, αλλά κι εκείνους, για τους οποίους θα πρέπει να είναι προσεκτικός, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικός στην επιλογή του.

Πρώτη στη λίστα των κριτηρίων είναι συνήθως η οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί και το μοναδικό.

Στα θερμαντικά μέσα που ακολουθούν περιλαμβάνονται όπως θα δείτε, τόσο το παραδοσιακό τζάκι, όσο και ο παραδοσιακός καυστήρας πετρελαίου. Παρά το γεγονός ότι δεν ανήκουν στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, τα παραθέτουμε ώστε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα πριν επιλέξετε με ποιο τρόπο θα ζεστάνετε το σπίτι σας.

Καυστήρες – Λέβητες Πετρελαίου

 

Το πετρέλαιο καίγεται στον καυστήρα και θερμαίνει νερό στον λέβητα το οποίο μέσω σωληνώσεων φτάνει στα σώματα καλοριφέρ.

Πλεονεκτήματα
-Ευρύ δίκτυο διανομής

Μειονεκτήματα
-Υψηλό κόστος αγοράς θερμαντικών μέσων – εγκατάστασης (καυστήρας, λέβητας, σωληνώσεις, καλοριφέρ κλπ)
-Υψηλό κόστος λειτουργίας
-Υψηλό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόστος καυσίμου
-Συχνή συντήρηση
-Η εγκατάσταση καταλαμβάνει αρκετό χώρο
-Το πετρέλαιο δεν αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας
-Ανάγκη προμήθειας μέσω βυτιοφόρων

Καυστήρες – Λέβητες Φυσικού Αερίου

 

Πλεονεκτήματα
Το φυσικό αέριο σε σχέση με το πετρέλαιο:

-Είναι φτηνότερο σε ποσοστό έως και 30%
-Είναι συνεχώς διαθέσιμο, λόγω συνεχούς παροχής
-Δεν χρειάζεται να το προαγοράσετε και να το αποθηκεύσετε, αλλά πληρώνετε όσο                      χρησιμοποιείτε (όπως με το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό)
-Εγκατάσταση (λέβητας - καυστήρας) νεότερης γενιάς με καλύτερη απόδοση
-Ταχεία απόκριση στη ρύθμιση θερμοκρασίας

Μειονεκτήματα
-Περιορισμένο δίκτυο διανομής
-Χρέωση μηνιαίου παγίου
-Υψηλό κόστος αγοράς (καυστήρας, λέβητας, σωληνώσεις, καλοριφέρ)
-Υψηλό κόστος λειτουργίας
-Συνεχώς μεταβαλλόμενο κόστος καυσίμου
-Συχνή συντήρηση
-Το φυσικό αέριο δεν αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

Καυστήρες – Λέβητες Βιομάζας (καύση πέλλετ, βιομάζας)

 

Πλεονεκτήματα
-Δυνατότητα παραγωγής υλικών βιομάζας (ξύλα, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κλπ.)
-Η βιομάζα είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (τα υλικά της συλλέγονται και μπορούν να ανανεωθούν)
-Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης από πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε συνάρτηση με την απόδοση του λέβητα και της καύσιμης ύλης
-Σχετικά μικρό κόστος λειτουργίας (ανάλογα με το είδος βιοκαυσίμου)

Μειονεκτήματα
-Μεγάλος χώρος εγκατάστασης του καυστήρα
-Υψηλό κόστος συντήρησης όταν χρησιμοποιούνται pellet ή ξύλα χαμηλής ποιότητας
-Ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας με καύσιμα
-Συχνό καθάρισμα

Τζάκια και σόμπες βιομάζας (ξύλου, πέλλετ, βιοαιαθανόλης)

Πλεονεκτήματα
-Δυνατότητα παραγωγής υλικών βιομάζας (ξύλα, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κλπ.)
-Η βιομάζα είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (τα υλικά της συλλέγονται και μπορούν να ανανεωθούν)
-Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης από πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε συνάρτηση με την απόδοση του λέβητα και της καύσιμης ύλης
-Καλαισθησία

Μειονεκτήματα
-Εγκατάσταση εξαερισμού για την ανανέωση του αέρα στο σπίτι
-Επικινδυνότητα λόγω εγκατάστασης καυστήρα στο εσωτερικό των κατοικιών
-Αδυναμία ελέγχου θερμοκρασίας
-Τακτική και κοπιαστική συντήρηση καπνοδόχου, καπναγωγού, εστίας, τζαμιού
-Υψηλό κόστος συντήρησης όταν χρησιμοποιούνται pellet ή ξύλα χαμηλής ποιότητας
-Ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας
-Διάφορες καιρικές συνθήκες (υψηλή εξωτερική θερμοκρασία, πολύ αέρα κλπ) μπορεί να δυσκολέψουν τον καλό εξαερισμό του χώρου λόγω εκπομπής καπνού
-Ανάγκη χώρου αποθήκευσης καύσιμης ύλης


Σόμπες πετρελαίου, πέλλετ, φυσικού αερίου, κηροζίνης

Χρησιμοποιούνται για την τοπική θέρμανση συγκεκριμένων χώρων.
Αποτελούν συνήθως σχετικά οικονομική επιλογή ωστόσο η ποιότητα τους διαφέρει σημαντικά από μοντέλο σε μοντέλο
Προσοχή να διαθέτουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE
Απαραίτητος ο εξαερισμός των καυσαερίων
Προσοχή στις σόμπες υγραερίου για τυχόν διαρροή


Αντλίες θερμότητας

Πλεονεκτήματα
-Έχουν πολλές χρήσεις (θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό στο σπίτι ή ζεστό νερό για εμπορικές χρήσεις)
-Εξοικονομούν κόστος που απαιτείται για εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, ενώ έχουν χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
-Η απαιτούμενη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη απορροφάται κατά 70% από το περιβάλλον, ενώ το υπόλοιπο 30% λαμβάνεται με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μειονεκτήματα
-υψηλό κόστος εγκατάστασης
-υψηλότερη στάθμη θορύβου στο εσωτερικό του θερμαινόμενου χώρου

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι οικονομική όταν υπάρχουν:
-ευνοϊκά τιμολόγια ρεύματος
-υψηλό κόστος καυσίμου για λέβητες-καυστήρες
-υψηλός ετήσιος αριθμός ωρών λειτουργίας και
-ανάγκη θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι

Απλά τζάκια (ανοιχτή εστία)

Σε σχέση με τα υπόλοιπα τζάκια/σόμπες της κατηγορίας, τα ανοιχτού τύπου δεν προτείνονται καθόλου γιατί:
-Έχουν πολύ μικρή απόδοση 10-30% και καταναλώνουν πολύ καύσιμο
-Παράγουν καυσαέρια
-Τραβάνε πολύ φρέσκο αέρα από το σπίτι (απαραίτητο ανοιχτό παράθυρο)
-Χρειάζονται συνεχή επίβλεψη


(Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος)

 

news.gr