Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ...


Ξύπνα  άνθρωπε!!!
 
Σκοτώνουν  εσένα  και  τα  παιδιά  σου…

Είσαι  σε  πόλεμο…

Ξύπνα  και  εντόπισε τον  εχθρό  σου…
 
Τον Ιανουάριο δεν άκουσες πολυβόλα - Σου έκοψαν όμως το μισθό!

Τον Φεβρουάριο δεν ήχησαν σειρήνες - Έκοψαν όμως τη σύνταξη της μάνας σου!

Τον Μάρτιο είχε ησυχία - Αύξησαν όμως το ΦΠΑ!

Τον Απρίλιο δεν μετακινήθηκαν στρατεύματα - Δεν είχες όμως να πληρώσεις την  ασφάλειά  σου!

Τον Μάιο δεν ακούστηκε ο ξερός κρότος των πολυβόλων 
 - Άρχισες όμως να εργάζεσαι 3 ημέρες με ακόμα λιγότερα χρήματα!

Τον Ιούνιο δεν μετακινήθηκαν πολεμικά πλοία- Το αφεντικό σου όμως σε απέλυσε!
 
 Τον Ιούλιο δεν είδες στρατιώτες στους δρόμους - Είδες όμως ανθρώπους  να  αυτοκτονούν!

Τον Αύγουστο καμία μάχη δεν σου στέρησε τις διακοπές - 
 Τα παιδιά σου όμως έκλαιγαν στο σπίτι!
 
Τον Σεπτέμβριο δεν είδες καμία φαιοπράσινη στολή στους δρόμους - Είδες όμως συσσίτια και  ανθρώπους  να  υποφέρουν!
 
 
Τον Οκτώβριο δεν πέταξαν πολεμικά αεροπλάνα για να τρομάξουν τα παιδιά σου  - Δεν είχες όμως να πάρεις στο παιδί σου ένα ρούχο  που σου ζήτησε!

Τον Νοέμβριο κανένα υποβρύχιο δεν μετακινήθηκε – Δεν  είχες  όμως  λεφτά  για  πετρέλαιο!

Τον  Δεκέμβριο δεν σε βομβάρδισαν  - Δεν πλήρωσες όμως χαράτσι στη ΔΕΗ και σου έκοψαν το ρεύμα... και τα παιδιά σου κρύωναν στο παγωμένο σπίτι!
 
 
 

ΜπρόΚωλα

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι υποψήφιοι άνεργοι του δημοσίου για να καλύπτουν τον υπόλοιπο του πολύτιμου και πανάκριβου τηλεοπτικού χρόνου των τηλεοράσεων. Τα προγράμματα που έχουν φθηνή παραγωγή και που κρατάνε το κοινό στις οθόνες αλλά και που αποδίδουν χοντρά κέρδη σήμερα είναι τέσσερα: 
 
α) Εκπομπές μαγειρικής. Τρεις κατσαρόλες, δύο μπρόκολα και ο ταλαντούχος τηλεμάγειρας κατά προτίμηση λαϊφσταλίστας να σε μαθαίνει πώς να βράζεις το νερό. 
 
β)Εκπομπές τηλεξεκωλιασμού. Από τα βαθιά χαράματα μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα ανάμεσα σε “σοβαρούς” δημοσιογράφους και πολιτικούς θα πεταχτεί και το απαραίτητο βυζόκωλο. Εκτός των καθαρά τηλεοπτικών προαγωγών που ξεκινάνε μετά την πρωινή σου εξημέρωση. Κόστος βυζόκωλου χαμηλότερη από το μπρόκολο ή το σέλερι Ιεροσολύμων, για να είμαστε και στο πνεύμα. 
 
γ) Τούρκικα σήριαλ. Από όλα έχει ο μπαξές. Ξεκινώντας από “ιστορικά” γεγονότα μέχρι την φτωχή γειτονοπούλα που της έκλεψε την μπουγάδα η γειτόνισσα. 
 
δ) Δημόσιοι υπάλληλοι σε υστερία! Κάθε μέρα το πανηγυράκι στήνεται ανάμεσα σε όλα τα προαναφερόμενα με υποψηφίους προς απόλυση υπαλλήλους του δημοσίου να κλαίνε, να παρακαλάνε και ενίοτε να απειλούν με λεονταρισμούς ότι “θα χυθεί αίμα” αν δεν τους μετατάξουν σε άλλη υπηρεσία. 
 
Για τα τρία πρώτα, εκτός από την φθήνια που προσφέρουν συντελώντας στην ύπνωση του λαού, υπάρχει μία εξήγηση. Πάντα η τηλεόραση σου κάλυπτε τα κενά της ζωής αναπληρώνοντας τις στερήσεις σου ή τις επιθυμίες σου βασισμένη στους πρωτεργάτες της τηλεόρασης. “Ζήσε το αμερικανικό όνειρο”. Έτσι λοιπόν στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα χορταίνεις την πείνα σου με τον τηλεμάγειρα, συνουσιάζεσαι με το τηλεοπτικό βυζόκωλο δια χειρός και πάνω που πλαντάζεις για την δυστυχία της Φατμαγκιούλ νιώθεις σουλτάνος Σουλεϊμάν που εξουσιάζεις τον κόσμο. Ζωή και κότα μέχρι εδώ. 
 
Αλλά στις εποχές που ζούμε, ανάμεσα στην χόρταση που σου προσφέρουν οι τηλεπροαγωγοί, υπάρχει η οργή, ο θυμός, η αδικία, το “μπορεί να χυθεί αίμα”. Έτσι εξηγείται η τέταρτη κατηγορία τηλεοπτικών θεαμάτων στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουν την εντύπωση οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι οι τηλεπροαγωγοί τους λυπούνται; Τους δίνουν χρόνο για να λύσουν το πρόβλημά τους; Τους αφήνουν να σουλατσάρουν στις οθόνες τηρώντας τον κανόνα της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιοποίησης της πραγματικής ζωής; Τεχνηέντως όλες οι θυμωμένες φωνές ακούγονται αφού δείξουν πρώτα το ξύλο που τρώνε από τους φρουρούς της δημοκρατίας τους. 
 
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάτες, οικοδόμοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι στον πάτο του Καιάδα αυτή την στιγμή τεχνηέντως απουσιάζουν εντελώς. Γιατί; Πολύ απλά πίσω από κάθε δημόσιο υπάλληλο που απολύεται υπάρχουν άλλοι εκατό δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να φοβηθούν βλέποντας τον συνάδελφό τους να χάνει την αξιοπρέπειά του στην τηλεοπτική οθόνη. Ο του ιδιωτικού τομέα υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας είναι από χέρι σφαγμένος. Δεν υπάρχουν μετατάξεις και κινητικότητες γι' αυτόν. Έτσι δεν πουλάει στην οθόνη, πέραν του ότι μπορεί να βρεθεί κανένας που να μην αρθρώνει συνδικαλιστικό λόγο και να δούμε live το “θα χυθεί αίμα”. 
 
Το να μετατρέπονται οι δημόσιοι υπάλληλοι σε Φατμαγκιούλ της επανάστασης βοηθάει μόνο το σύστημα και τον πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο. Εκτός από το μηδενισμό της αξιοπρέπειας τους συμβάλουν και στην τρομοκράτηση των συναδέλφων τους που αργά ή γρήγορα θα έρθουν στην ίδια μοίρα. Αν δεν αλλάξουν μορφές αγώνων αναζητώντας το δίκαιο τους, η αξιοπρέπειά τους δεν θα παραμείνει στην τιμή του μπρόκολου και του βυζόκωλου αλλά θα πέσει παρακάτω. Θα είναι μία νέα κατηγορία τηλεοπτικών προϊόντων για prime time ζώνες με τίτλο “Η οργή του ΜπρόΚωλου”.-
 
του Γάννη Λαζάρου
 
 

Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ


Μια φορά κι έναν καιρό, μάλωσαν δύο αδέλφια που ζούσαν σε γειτονικές φάρμες. Ήταν το πρώτο σοβαρό ρήγμα στη σχέση τους. Για 40 χρόνια, εργάζονταν μαζί ως γεωργοί, μοιράζονταν χωρίς κανένα πρόβλημα τα γεωργικά μηχανήματα, και συνεργάζονταν αρμονικά για την εμπορία των προϊόντων τους.
 
Όμως, η μακρά συνεργασία τους διεκόπη απότομα. Η διένεξη ξεκίνησε από μια μικρή παρεξήγηση, εξελίχθηκε σε μια σημαντική διαφορά, και τελικά κατέληξε σε ανταλλαγή πικρών κουβέντων.
 
Ένα πρωί κάποιος χτύπησε την πόρτα του μεγαλύτερου αδελφού. Εκείνος άνοιξε και αντίκρισε έναν άνθρωπο με την εργαλειοθήκη ενός ξυλουργού.
 
«Ψάχνω για δουλειά λίγων ημερών» είπε. «Ίσως έχετε ανάγκη για κάποιες μικροεργασίες και θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος».
 
«Πράγματι» αναφώνησε ο μεγαλύτερος αδελφός. «Έχω μια δουλειά για σένα. Κοίταξε σε εκείνο τον κολπίσκο στο απέναντι αγρόκτημα. Αυτός είναι ο γείτονάς μου. Στην πραγματικότητα, είναι ο μικρότερος αδερφός μου. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα υπήρχε ένα χωράφι ανάμεσα μας.
 
Όμως, έσκαψε με την μπουλντόζα του μέχρι το ανάχωμα του ποταμού και τώρα υπάρχει ένα ποταμάκι ανάμεσα μας. Λοιπόν, μπορεί να κατάφερε να μ" εκνευρίσει, αλλά εγώ θα κάνω κάτι χειρότερο.»
 
«Βλέπεις αυτή τον σωρό με ξύλα στο στάβλο; Θέλω να φτιάξεις ένα ψηλό φράχτη. Δεν θέλω να ξαναδώ το πρόσωπό του».
 
Ο ξυλουργός απάντησε: «Νομίζω ότι καταλαβαίνω την κατάσταση. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι στο τέλος θα ευχαριστηθείς με τη δουλειά μου».
 
Ο μεγαλύτερος αδελφός έπρεπε να πάει στην πόλη γα να τελειώσει κάποιες δουλειές. Έτσι, βοήθησε τον ξυλουργό να μεταφέρει τα ξύλα, και έφυγε για την πόλη.

Ο ξυλουργός εργάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια της μέρας. Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, όταν ο γεωργός επέστρεψε, ο ξυλουργός είχε μόλις τελειώσει τη δουλειά του.
 
Τα μάτια του αγρότη γούρλωσαν από αυτό που αντίκρισε. Δεν είχε κατασκευαστεί ο φράχτης που είχε ζητήσει. Αντί για τον φράχτη, υπήρχε μια γέφυρα από την μια μεριά του ρέματος μέχρι την άλλη.
 
Εκείνη την ώρα, είδε από την άλλη μεριά της γέφυρας να έρχεται προς το μέρος του ο γείτονας, ο νεώτερος αδελφός του. Όταν τον πλησίασε, άπλωσε τα χέρια του και αναφώνησε:
 
«Είσαι ο καλύτερος αδελφός που θα μπορούσα να είχα. Μετά από όλα όσα έχω κάνει και έχω πει εναντίον σου, έχτισες μια γέφυρα ανάμεσα μας».
 
Τα δύο αδέλφια αγκαλιάστηκαν, μετανιωμένα για ότι είχε συμβεί ανάμεσα τους. Γύρισαν και είδαν τον ξυλουργό να σηκώνει την εργαλειοθήκη και να την κρεμάει στον ώμο του.
 
«Όχι, μην φεύγεις, περίμενε! Μείνε λίγες ημέρες. Έχω κι άλλες εργασίες για σένα», είπε ο μεγαλύτερος αδελφός.
«Θα ήθελα πολύ να μείνω» είπε ο ξυλουργός, «αλλά έχω να χτίσω κι άλλες γέφυρες».


ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ
 

Τα «νέα κόλπα» για να σας κλέψουν στο ATM– Οδηγός επιβίωσης

Τα «νέα κόλπα» για να σας κλέψουν στο ATM– Οδηγός επιβίωσης
Η φαντασία και η επινοητικότητα των κλεφτών δεν σταματά. Ο κίνδυνος να σας αφαιρέσουν χρήματα την ώρα που εσείς θα προσπαθείτε να κάνετε ανάληψη από το ATMγια να περάσετε Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά μεγαλώνει. Δείτε τον οδηγό επιβίωσης, όπως συντάχθηκε με τη βοήθεια τραπεζικών στελεχών τα μάτια των οποίων έχουν δει πολλά


Της Έφης Καραγεώργου.

Προσοχή στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ, οι επιτήδειοι καιροφυλακτούν. Και στήνουν παγίδες για να «διαβάσουν» το ΡΙΝ και με συσκευές  και την μαγνητική επιφάνεια της κάρτας, ενώ με  ειδικές μεταλλικές τάπες μπλοκάρουν την έξοδο των χρημάτων. Οι απάτες στα ΑΤΜ αυξάνονται και οι τράπεζες ζητούν από τους πελάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψουν για τις γιορτές  σε κάποιο δημοφιλή χειμερινό προορισμό. Μάλιστα τα τραπεζικά στελέχη εξηγούν πως σε πολλούς από τους δημοφιλείς προορισμούς τα ΑΤΜ είναι «αφύλακτα» καθώς βρίσκονται εκτός τραπεζικών καταστημάτων, και μπορούν εύκολα να «παγιδευτούν» από τους επιτήδειους.

Σημειώνουν πως λόγω κρίσης, αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων απάτης, αφού οι «σπείρες» αναζητούν τρόπους να αποσπάσουν χρήματα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως είναι τα ΡΙΝ και τα στοιχεία της μαγνητικής επιφάνειας). Ακόμα συμβουλεύουν ότι καλό είναι όσοι χρειαστεί να κάνουν ανάληψη τις νυχτερινές ώρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  Στην Ελλάδα η ετήσια λεία από ηλεκτρονικές απάτες είναι της τάξης των 7 με 8εκατ ευρώ, ωστόσο εμφανίζει ανοδική τάση, ενώ διαρκώς νέα «κόλπα» εφαρμόζουν οι σπείρες των επιτηδείων.

Πρόσφατα μία σπείρα που εξαρθρώθηκε χρησιμοποιούσε  μεταλλικές τάπες με τις οποίες «παγίδευε» την σχισμή εξόδου των χρημάτων του ΑΤΜ.  Ο πελάτης έκανε κανονικά τη συναλλαγή, άκουγε και τον «ήχο του χρήματος» όταν μέτραγε τα χαρτονομίσματα το ΑΤΜ, όμως δεν τα έπαιρνε στα χέρια του. Τα χρήματα έμεναν μπλοκαρισμένα στην μεταλλική υποδοχή. Μόλις ο πελάτης-θύμα  απομακρυνόταν από το ΑΤΜ,  οι άνθρωποι της σπείρας αφαιρούσαν την μεταλλική τάπα και έπαιρναν το ρευστό.

Και φυσικά, οι επιτήδειοι εξακολουθούν να εφαρμόζουν τα παλιότερα κόλπα, που είναι η τοποθέτηση μικροσυσκευής στην υποδοχή της κάρτας για να διαβάσουν την μαγνητική ταινία, και η τοποθέτηση μικροκάμερας, ή διάφανης μεμβράνης στο πληκτρολόγιο  για να διαβάσουν το ΡΙΝ. Όμως μηχανισμούς «προστασίας» έχουν στήσει και οι τράπεζες προκειμένου να περιορίσουν τις e- απάτες.  Με τους μηχανισμούς αυτούς μπορούν να παρακολουθούν  όλες τις ύποπτες συναλλαγές και να μπλοκάρουν τις κάρτες. Για παράδειγμα «ύποπτη» είναι η συναλλαγή, που εμφανίζει την κάρτα πελάτη να χρησιμοποιείται για ανάληψη μετρητών στην Αθήνα και μετά από 1 ώρα στην Λάρισα. Στην περίπτωση αυτή η κάρτα μπλοκάρεται αυτομάτως και ειδοποιείται ο κάτοχος  τηλεφωνικά.

Τα βασικά σημεία προστασίας που πρέπει να τηρούν με ευλάβεια όλοι οι χρήστες καρτών είναι:

  • Ποτέ δεν γράφουμε στην   κάρτα το ΡΙΝ.
 
  • Κάνουμε αναλήψεις από ΑΤΜ που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους τραπεζών.
 
  • Πριν προχωρήσουμε στην πληκτρολόγηση του ΡΙΝ ελέγχουμε ότι δεν μας παρακολουθεί κανείς.
 
  • Καλύπτουμε πάντα το πληκτρολόγιο με το χέρι μας ή με ένα χαρτί κλπ.
 
  • Σε περίπτωση προβλήματος –πχ το ΑΤΜ μας κράτησε την κάρτα- ειδοποιούμε άμεσα την τράπεζα.
 
  • Μην τσιμπήσετε το δόλωμα αν κάποιος σας πει «σας έπεσαν χρήματα» ενώ βρίσκεστε μπροστά στο ΑΤΜ, και ελέγξτε ότι έχετε στα χέρια σας τη «δική» σας κάρτα.