Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μαθητές από την Καβάλα κατασκεύασαν καινοτόμο ανακλαστήρα για φθηνή ενέργεια στο σπίτι

Μαθητές από την Καβάλα κατασκεύσαν καινοτόμο ανακλαστήρα για φθηνή ενέργεια στο σπίτι

 














Ο μυθικός γιος του θεού Ήλιου, ο Φαέθων, μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει με επιτυχία στον ουρανό το άρμα του πατέρα του, με αποτέλεσμα ν' αφηνιάσουν τα άλογα και να καταστραφεί παρ' ολίγον η Γη, αφού ο Ήλιος ανεβοκατέβαινε συνέχεια, ωστόσο στις μέρες μας το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο ενός σύγχρονου προϊόντος, που στόχο έχει να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον και να εξασφαλίσει την απόλυτη κλιματική ισορροπία κάνοντας χρήση της πιο φθηνής και ταυτόχρονα πιο ισχυρής ενέργειας της φύσης, του ήλιου.

Ο Φαέθων "δάνεισε" το όνομά του σε μια κατασκευή μιας ομάδας 25 παιδιών του 5ου Λυκείου Καβάλας, τα οποία στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κατασκεύασαν ένα προϊόν που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη λύση για φθηνή οικιακή ενέργεια μόνο με τη βοήθεια του ήλιου.

Οι μαθητές της β' τάξης του 5ου Λυκείου Καβάλας, με τη συνεργασία, την εποπτεία και τη συμβολή τεσσάρων καθηγητών τους αλλά και έναν εξωτερικό τεχνικό συνεργάτη, σύστησαν μια ολοκληρωμένη ομάδα εργασίας, που μέσα από τη διαμονή ρόλων και ευθυνών κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση με την επωνυμία "Φαέθων" (PHAETHON), το ίδιο όνομα που έχει και το προϊόν τους.

Μαθητές από την Καβάλα κατασκεύσαν καινοτόμο ανακλαστήρα για φθηνή ενέργεια στο σπίτι 

Με όραμα, ιδέες και οικολογική ευαισθησία τα παιδιά μπόρεσαν, όπως λένε, να εξερευνήσουν τα όρια του εφικτού και της ανθρώπινης φαντασίας, επιστρατεύοντας την αστείρευτη δημιουργικότητά τους.

Τι είναι το "Φαέθων";

Είναι ένας ανακλαστήρας που, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της ομάδας εργασίας Θανάσης Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε όλα τα σπίτια εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια.

Για την συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.