Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζουν τα επιδόματα – Πως και ποιοι θα εισπράττουν επιδόματα τέκνων.

 Αλλάζουν τα επιδόματα – Πως και ποιοι θα εισπράττουν επιδόματα τέκνων

 

- Ενοποίηση όλων των επιδομάτων από το 2015
- Με ηλεκτρονική αίτηση η καταβολή τους
- Ποια είναι τα επιδόματα που προβλέπονται
- Πότε οι γονείς χάνουν το επίδομα
- Συνδέονται τα χρήματα με τη φοίτηση του παιδιού στο σχολείου

Οι αλλαγές έχουν διπλό στόχο. Αρχικά να παταχθεί η γραφειοκρατία, να έχει το κράτος μια “στανταρ” λίστα με τους δικαιούχους που με τη σειρά τους θα μπορούν πιο εύκολα να εισπράξουν τα χρήματα, αλλά και να υπάρξει ένα φρένο στην διαρροή μαθητών από τα σχολεία.
Έτσι τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας συνεργάζονται ώστε να υπάρχει ανταλλαγή στοιχείων και συνδέουν την χορήγηση επιδομάτων με την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο.


Όταν το παιδί δεν πάει στο σχολείο κόβεται το επίδομα
 
Κάπως έτσι, με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, έρχονται αλλαγές στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων από το 2015.

Για δωροδοκία συνελήφθη παιδοχειρουργός στη Θεσσαλονίκη.


giatros fakelaki

Κρατούμενος στο τμήμα της υποδιεύθυνσης  εσωτερικών υποθέσεων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται  παιδοχειρουργός  του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς. Ο παιδοχειρουργός φέρεται να ζήτησε το ποσό των 1000 ευρώ από τη μητέρα ενός παιδιού προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση. Όπως δήλωσε στο karfitsa.gr ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γεώργιος Παπαδόπουλος  συνελήφθη ύστερα από σχετική καταγγελία «Λάβαμε μια ειδοποίηση από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων ότι έγινε μια καταγγελία. Ότι δηλαδή ένας γιατρός ζήτησε χρήματα για να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση. Σήμερα μας ενημερωθήκαμε από τους άνδρες της ασφάλειας ότι συνελήφθη αφού είχε στην κατοχή του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα». Ο παιδοχειρουργός θα μεταφερθεί το πρωί της Πέμπτης στον Εισαγγελέα.

Φρ.Βαρβάρα

karfitsa.gr

Με δυο φωτογραφίες η έκδοση ταυτότητας.


Με δυο φωτογραφίες η έκδοση ταυτότητας
Αλλάζουν τα πάντα στην έκδοση ταυτοτήτων. Σε χρόνους ρεκόρ και με διαδικασίες εξπρές θα μπορούν πλέον οι πολίτες να αποκτούν αστυνομικές ταυτότητες.

Πιλοτικά ξεκινά σε ορισμένες περιοχές της χώρας εντός των προσεχών ημερών το νέο, πιο γρήγορο και απλό, σύστημα έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας.

Τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δυο φωτογραφίες του στο Αστυνομικό Τμήμα και να λαμβάνει άμεσα και εύκολα την ταυτότητα του, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.

Ο «Big Brother» της εφορίας – Ηλεκτρονική καταγραφή των εξόδων κάθε πολίτη

 
Ο «Big Brother» της εφορίας – Ηλεκτρονική καταγραφή των εξόδων κάθε πολίτη
Σε εφαρμογή θα τεθεί από το Απρίλιο το ηλεκτρονικό φακέλωμα των φορολογουμένων καθώς θα συγκεντρώνει σε βάση δεδομένων τα έξοδα κάθε πολίτη.

Το αποτέλεσμα θα είναι η Εφορία να έχει στην κατοχή της ατομικό φάκελο για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Εκεί θα συγκεντρώνονται και θα φαίνονται τα έξοδά του -από εισόδημα και καταθέσεις ως κίνηση δανείων, πιστωτικών καρτών αλλά και πληρωμές διδάκτρων, νοσηλίων κλπ- Ενδεικτικό είναι πως οι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και τις πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το Εθνος το νέο περιουσιολόγιο θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να αποκτά πλήρη στοιχεία για το εισόδημα, την κινητή και την ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου ξεχωριστά. Ετσι με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα καταργηθούν και τα τεκμήρια.

Τι θα παρακολουθεί η Εφορία
Με τη δημιουργία του ατομικού προσωπικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο η Εφορία θα μπορεί να τσεκάρει άμεσα:
-Καταθέσεις στις τράπεζες
-Τοποθετήσεις χρημάτων σε ομόλογα, μετοχές κλπ
-Συμμετοχή σε εταιρείες
-Αγορές ακινήτων
-Αγορές αυτοκινήτων, σκαφών κλπ
-Αγορές μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, έργα τέχνης κλπ
-Πληρωμές δανείων, πιστωτικών καρτών
-Γονικές παροχές
-Πληρωμές ενοικίων, διδάκτρων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ

ereportaz